
שאנחנו עסוקות בלדבר על החומרים, הפיצ’רים של השירות אנחנו רק מתרחקות מלהגיע לאנשים שמאמינים באותם הדברים כמוך.אז במקום להיות מאוהבת בשירות ובמוצר שלך, יקירתי, הגיע הזמן להוציא את הראש מהמוצר המושלם שלך ולהסתכל על מי שמולך. על הלקוחות הפוטנציאליים שלך, ולהסתכל לעומק על הסיבות שבאמת באמת קונים ממך ולדבר אותן.כלומר לא על המוצר, אלא על החוויה ועל מה שזה אומר עלייך, הלקוחה שלי כשאת קונה ממני. לאיזה סטטוס את שייכת.בעסק שלי “פיות הבישול” אנחנו מוכרות “כולה” שירות של בישולים עד הבית. אבל בקושי תראו אותנו מדברות בישול. אנחנו מדברות ערכים. על לשים אותך במרכז. על לעשות מה שחשוב לך באמת. על להיות חזקה- לקחת עזרה, לשחרר, להרגיש ראויה.
באמת הליבה של העשייה שלנו, אלה ערכים שהם לא מובנים מאליהם בתחום התזונה, אוכל קנוי, מזון בכלל.
הרי הכי מובן מאליו היה לדבר על האוכל, הייחודיות שלו, על התפריטים המגוונים, על ההתאמה לכל מיני דרישות תזונתיות.אחנו מדברות מעט על האיך, ויותר על החיבור לסיפור.
(אנחנו גם מחלקות כתר במתנה ללקוחות שלנו ששמו את עצמן במרכז, אבל זה הפתעה. אז אל תגלו)
לא תאמינו כמה אני פוגשת את הטעות הקריטית הזו בעבודה שלי מול מתאמנות ביומיום.
רק השבוע דיברנו על שיחת מכירה שבה בעלת העסק הציגה במשך 6 דקות את המוצר שלה, מתוך רצון להעמיק ולהשקיע בשיחה. לא!!!! תשקיעו את 6 הדקות האלה בלהקשיב ללקוחות שלכם, ולסחוף אותם אחרי “למה” גדול יותר מהמוצר שלכן.
אז מה כן עובד במיתוג של העסק שלך גם אם את עסק של אשה אחת?
1. אנשים קונים חוויה! איך אפשר להכניס קצת יותר חוויה למוצרים שלכן? זה אף פעם לא המוצר עצמו אלא כל החוויה סביבו.
2. ספרו להם במה אתן מאמינות ומה הקוים האדומים שלכן. כן, גם בלי קשר לעסק. זה גורם לאנשים להתחבר אליכן באמת. או שלא- וגם זה מסנן מצויין.
3. תראו להן מה באתן לשנות פה בעולם, בקטנה, גם אם זה לא הצלת היוניברס. start with the why כמו שסיימון אמר. למה את בכלל עושה את מה שאת עושה (שזה אגב פוסט חובה לכל בעל עסק…)
4. תנו להם סיבה טובה להשתייך ל”מועדון” שלכן.
חייבת סיפור קטן בהקשר הזה, של אפרת המהממת שעשתה מהפך מדהים בעסק שלה השנה.
ממוצר וסדנא שדיברו על השופטת הפנימית שלי (מי בכלל רוצה לדבר איתה?!) חשבנו איך אפשר שנשים כן ירצו לשתף ולצעוק לעולם את ההשתתפות שלהן בסדנאות של אפרת? ואז ארזנו הכל אחרת. אותו דבר אבל מהצד השני של הסקאלה. והיום הסלוגן שלה הוא “לראות אותך בעיניים טובות” וזה, מסר שכל אחת יכולה להתחבר אליו, להפיץ אותו ולהתגאות בו. חפשו את אפרת דורון ותבינו על מה אני מדברת.
הארלי דיווידסון הם מזמן כבר לא חברת אופנועים. למרות שהקהל הממוצע שלהם נסע 4 פעמים בשנה על האופנוע, והיה מורכב מרואי חשבון ועורכי דין חנונים, הם היום מועדון של מגניבים, שבעצם קניית המותג, אומרים על עצמם משהו.
עכשיו אולי הבנתן למה התמונות שלהם פה בפוסט.
תנו לקונים שלכן סיבה טובה להשתייך למועדון והם ישלמו פי כמה מהמחיר שהמוצר שלך מתומחר היום.
אני חושבת שאנה מבוטיק הבגדים המהרס עושה עבודה מעולה בתחום הזה והיא אפילו בקהילת פרפקציוניסטיות כדי להיות מפורגנת! אנה לוקצקי (Anna Lukatsky) הבוטיק שלה לא מוכר בגדים. הוא מוכר רעיון, שאפשר להיות יפה בכל מידה ושהיופי הוא בגיוון.


